maandag 11 februari 2019

Van donkerblond en halflang naar een asblonde bob

Eens in de zoveel tijd is het weer zover: tijd voor een ander kapsel! Niet dat ik dan altijd rigoureus de schaar in mijn haar laat zetten en een totaal ander mens wordt, maar meestal houd ik er wel van om af en toe wat anders mijn mijn haar te doen. Deze keer zat ik in de stoel bij Kapsalon Trenz in Groningen en ging ik van mijn (vrij standaard) halflange donkerblonde coupe naar een asblonde bob.

Pinterest first Na wekenlang speuren op Pinterest en 244 voorbeeldfoto’s verder wist ik wat ik wilde: een asblonde bob. Mijn voorliefde voor blond haar speelde weer op, en ondanks dat alle vrouwen hun haar massaal in de lowlights en donkere verf zetten ging ik juist voor het tegenovergestelde. Lekker fris, zacht en licht.

Aangezien het gebied ‘Overig Groningen’ (stad en noordelijke en zuidelijke gemeentes) in 2018 zo’n 535 kappers tellen, zijn er mogelijkheden genoeg. Ik ging deze keer naar Kapsalon Trenz, onderdeel van Trenz & Tasty. De kapsalon heeft namelijk ook een gedeelte waar je van een heerlijke kop koffie met wat lekkers kunt genieten, een schoonheidssalon en pedicure en er wordt tevens ondersteuning geboden aan mensen die het ‘Cambridge Weight Plan’ uitvoeren. Echt een totaalaanbod dus!
Balmain producten en een lading zilverfolie
Aangezien ik mijn haar al vaker had geverfd, had ik me al voorbereid op een lange zit (wat ik zeker niet erg vindt). Toch viel het reuze mee. Binnen twee uur stond ik weer buiten, met een lange bob, een hele hoop highlights en een asblonde toner. Ohja: en ook nog gestyled met heerlijke haarproducten van Balmain.


Ik gaf bij Margriet, de kapster, aan dat ik graag een lange bob wilde, met een assige tint. We bespraken mijn Pinterest voorbeelden uitgebreid, maar al gauw wist ze wat haar te wachten stond. Een lading aan zilverfolie later zaten er een hele hoop blonde highlights in. Met zilvershampoo en conditioner werd het uitgespoeld en ook de as kleurige toner werd erin gezet. Tenslotte werd mijn haar met onder andere de ‘sea salt spray’ en ‘volume spray’ van Balmain gestyled. Heerlijke producten die mijn haar meer structuur en volume gaven dan ik ooit had gehad.Hier nog een keer het resultaat. Before & after. Een stuk lichter en een mooie bob!
1 opmerking :