zaterdag 23 juni 2018

5 dingen die ik komende zomer in Lissabon ga spotten

Eind augustus is het zover: dan staat mijn citytrip naar het prachtige Portugese Lissabon op de planning. Het duurt nog even, maar hé, a girl can dream right! Nu het in Nederland nog steeds mooi weer is (such a miracle!) krijg ik steeds meer zin om dit door te trekken en op vakantie te gaan. Ik heb al wat research gedaan en deze vijf dingen ga ik in ieder geval spotten in Lissabon!

1. Citytrams
Op Instagram zijn ze niet meer weg te denken wanneer je #lisboa invult: de citytrams. Lissabon heeft behoorlijk wat hoogteverschil en daar is dit handige vervoersmiddel de uitkomst voor. En ze zien er ook nog eens heel leuk uit. 

2. Rua Nova do Carvalho
Het oorspronkelijke 'red light district' is veranderd in een grote roze loper. Inmiddels is Rua Nova do Carvalho (pink street) een enorme toeristische trekpleister én een van de meest fotogenieke straten van Lissabon. En dat is niet gek, want hoe vaak kom je nu een knalroze straat tegen?

3. Sintra
Sintra is een echt Portugees sprookje, volgens velen. In deze plaats vindt je de prachtigste paleizen, kastelen en landhuizen met grote tuinen en parken. Vanaf 1995 behoort Sintra tot het UNESCO werelderfgoed, dus dat zegt heel wat! Aan de foto's te zien is dit echt een must do!
4. Gekleurde huisjes
Als ik ergens vrolijk van word, dan zijn het wel gekleurde huisjes. Aangezien dit in Nederland niet dagelijkse kost voor onze ogen is vind ik het tijdens mijn vakantie in het buitenland dan ook geen straf om ze te zien. In Lissabon vind je er veel. Heel veel.
5. Portugese markthallen
Naast mooie architectuur ben ik ook groot fan van lekker eten. En wat is dan beter om te bezoeken dan een echte foodhal? Mercado da Ribeira Time Out blijkt een hele grote, toffe plek te zijn met allerlei kraampjes met Portugees eten en drinken. Like it!

Je merkt het: genoeg te zien en te doen in Lissabon voor mij. Heb je nog meer tips? Let me know! 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten