donderdag 21 december 2017

Mijn reizen van het afgelopen jaar 2017

Voor mij was 2017 het jaar waarin ik (tot nu toe) de meeste nieuwe steden en landen bezocht. Omdat het einde van het jaar in zicht is neem ik je mee naar alle prachtige plekken waar ik het afgelopen jaar ben geweest!

Bratislava (Slowakije)
Het allereerste reisje van 2017 ging naar Bratislava, Slowakije. Samen met alle vierdejaars van mijn opleiding (Communicatie) vertrokken we in januari naar het koude, maar prachtige Bratislava. Een stad waar in anders waarschijnlijk nooit terecht was gekomen. Ondanks dat en ondanks de sneeuw en kou, was Bratislava echt heel leuk. De gebouwen waren er kleurrijk (pastel alert) en het eten en drinken spotgoedkoop. Ik zou er geen twee weekse vakantie van maken, maar deze 4 dagen waren top!


Wenen (Oostenrijk)
Omdat Wenen op amper een uur rijden van Bratislava is, hadden we het geluk dat we ook deze stad mochten bekijken. Het werd een soort '24 uur met', omdat we maar heel kort in Wenen zijn geweest. Ondanks dat is deze stad me echt bijgebleven. Wat een enorme gebouwen, wat een architectuur. Hier zou ik nog graag weer eens naartoe gaan! De stad straalt zoveel charme en luxe uit, love it!


Aken (Duitsland)
 We spoelen even door naar begin juni, toen ik een lang weekend doorbracht in Aken, Keulen, Maastricht en Landgraaf. Ik ging samen met een vriendin naar Pinkpop en toen maakten we er maar meteen een mini citytrip weekend van! We gingen onder andere naar de Duitse stad Aken, waar we heerlijk hebben gegeten en hebben rondgestruind en gewinkeld!

Keulen (Duitsland)
Ook brachten we een bezoekje aan Keulen. Ook zo'n prachtige stad. Veel groter dan Aken, maar minstens zo 'gemütlich'! Je kunt er een rondvaart doen over de Rijn (wat we natuurlijk deden) en heerlijk shoppen en eten. Voor het eerst bracht ik ook een bezoekje aan het populaire 'Hard Rock Café', zo leuk!
Leeds (Engeland)
In juni vertrok ik in mijn eentje naar het Engelse Leeds, waar mijn vriendin Annemiek op dat moment tijdelijk studeerde. Zelf ben ik dol op Engeland, waardoor ik deze kans niet aan me voorbij kon laten gaan. We hebben geshopt, gewandeld, zijn op stap geweest in een oude universiteit én we aten bij het bekende Jamie's Italian Restaurant. 

Liverpool (Engeland)
In combinatie met Leeds leek een bezoekje aan de bekende Beatles-stad Liverpool erg logisch. Hier was ik ook nog nooit geweest! Liverpool is veel meer high-tech, stadser en afwisselend, doordat het een havenstad is. We bezochten het 'The Beatles Story' museum, wat echt fantastisch was. 

Girona (Spanje)
Van het gezellige Engeland op naar de Spaanse zon! In juli ging ik een lang weekend naar mijn lieve vriendinnetje Linet in Girona. Ze studeert daar (haar ouders zijn vrienden van mijn ouders en emigreerden ruim tien jaar geleden naar Spanje) en ik zocht haar op! Girona heeft echt mijn hart gestolen: wat een prachtige, sfeervolle stad. We hebben er heerlijk gegeten, de muur van de stad beklommen, foto's gemaakt en gewinkeld.

Calella de Parafrugell (Spanje)
De laatste dag bezochten we ook nog het prachtige strand van het dorpje Calella de Parafrugell. De zon scheen niet, maar desalniettemin genoot ik echt van de Spaanse sfeer en de mooie omgeving!Marrakech (Marokko)
Mijn laatste reis van het afgelopen jaar was ook meteen de verste en meest warme: Marrakech. In augustus ging ik samen met Maurice tien dagen naar het zonovergoten Marrakech. Dit was echt de meest memorabele vakantie ooit, met ontzettend veel cultuur, heerlijk eten en een hele andere maar bijzondere omgeving. 


Essaouira (Marokko)
Naast Marrakech bezochten we ook de havenstad Essaouira wat enorm idyllisch was. Iets heel anders dan het bloedhete Marrakech (waar het meestal warmer dan 40 graden was). In Essaouira was de zeewind echt een verademing. 

Dit waren ze, de steden en landen die ik (vaak voor het eerst) bezocht het afgelopen jaar. Ik vind het heerlijk om zoveel (kleine) tripjes te maken. Helaas zit dat er niet altijd in, aangezien ik maar een studentje ben, maar wel weet ik dat ik nog veel meer van de wereld wil zien. 

Wat er voor komend jaar op de planning staat? Eigenlijk nog niets, dus daar kan ik nog lekker over dagdromen. Heb jij nog reistips?


Geen opmerkingen :

Een reactie posten