dinsdag 19 september 2017

De leukste food hotspots in Marrakech

Naast toffe markten, de mooie omgeving en prachtige gebouwen kun je in Marrakech ook terecht voor heerlijk eten. Typische Marokkaanse producten zoals tajine en couscous zijn altijd populair, maar ook kip, groenten en verse sapjes staan veel op de kaart. Vandaag deel ik dan ook de leukste restaurantjes in Marrakech met je! 
Nomad (1 DERB AARJAN,RAHBA LAKDIMA: in de medina)
Een van de mooiste restaurants in Marrakech vond ik Nomad. Een heel strak, gezellig en kleurrijk ingericht restaurant waar je echt heerlijk kon eten. Het dakterras geeft je een prachtig uitzicht over de stad, en alhoewel het daar ontzettend warm is in de zomermaanden, is het uitzicht en de sfeer wel fantastisch. Ik at hier lamskotelettjes, aardappetjes, spinazie, ratatouille en een pittig paprikasausje. Heerlijk!Le Jardin (32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz)
Het tweede prachtige verstopte pareltje is Le Jardin. Wanneer je je een weg baant door de kleine straatjes in de Medina kom je terecht op een plek in een oase van rust, groen en een hele relaxte sfeer. Le Jardin is echt een prachtige hotspot om wat te eten en te drinken. Wanneer je er wilt eten kun je er veel typische Marokkaanse gerechten bestellen met een modern tintje. Wij genoten er tijdens onze tussenstop van een vers sapje, die ook heerlijk was. En leuk: er bevindt zich ook nog een hele leuke winkel boven waar je allerlei kleding kunt kopen. 
In de prachtige kuststad Essaouira (waar we met een bus in ongeveer 2,5 uur naartoe reden) spotten we dit super vrolijke pleintje met een fantastisch restaurantje. Helaas weet ik niet meer hoe het heet, maar het lag in de medina van Essaouira bij een klein, kleurrijk pleintje. We aten hier spiesjes, zelfgemaakte friet en saus en heerlijk gekruide rijst. Een van de meest simpele maar lekkerste maaltijden die ik in Marokko at!

Naast deze drie toppers heb ik nog drie toppers op het gebied van food in Marrakech. Wanneer je wilt gaan voor budget food in het nieuwe gedeelte van de stad (Gueliz) dan is Le Grand Cafe perfect. Je kunt er leuk zitten (binnen en buiten) en de bediening is er heel vriendelijk. Je kunt er van alles eten; van pizza en pasta tot burgers en crepes. Zelf was ik vooral enorm fan van de tagliatelle met zalm en roomsaus! Voor zo'n maaltijd betaalde je daar ongeveer 6 euro. 

Amaia was met kop en schouders het allerleukste, gezelligste en lekkerste restaurant in Marrakech. Wat hebben we daar heerlijk gegeten! Ik kwam dit restaurant tegen in het reisgidsboekje van Time to Momo. Het ligt op de grote weg tussen Gueliz en Place du 16 Novembre. Ik at hier een curry met kip, groenten, cashewnoten rijst en salade én een cocktail. En die vind je niet veel in Marrakech. Bij dit restaurant waren de prijzen ongeveer gelijk als bij een restaurant in Nederland, wat voor de Marokkanen vrij prijzig is. 

Op de laatste avond gingen we burgers eten bij het populaire L'Adresse. Een heel mooi restaurant bij Place du 16 Novembre. Het heeft een heel groot terras, maar ook binnen zitten is erg leuk. De kaart is heel uitgebreid en niet erg duur. 
1 opmerking :

  1. Wat mooie plekjes heb je getrokken meid.
    En wat ziet der dat eten der heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen