dinsdag 22 augustus 2017

4 dagen in Girona, Spanje

Laatst zag je mijn vlog al van de vier dagen die ik in het mooie Spaanse Girona doorbracht. Nu is het tijd voor een kort fotoverslag. Het fotogenieke Girona heb ik geprobeerd zo goed mogelijk vast te leggen. Kijk je mee?


Girona is onderdeel van Catalunya, een bepaald gebied van Spanje. Net zoals de Friezen in Nederland, willen de Catalanen ook graag een onafhankelijk gebied zijn. De vlaggen van Catalunya zie je dan ook veel hangen in de stad. De foto hierboven is een van de meest gefotografeerde plekken in Girona. Prachtig al die gekleurde huisjes!
In de stad vind je enorm veel leuke winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes. Heerlijk vind ik het, om daar rond te struinen. Wat me vooral opviel is de hoeveelheid kleine onbekende boetiekjes. Hier vind je vaak kleding waar je bijzondere items kunt vinden waar niet iedereen in loopt in Nederland, in tegenstelling tot de grote ketens zoals H&M en ZARA.


De strandjes van Calella de Parafrugell zijn een goede tip wanneer je nog graag richting het water wilt. Je vind hier vier kleine strandjes met een aantal restaurantjes waar vooral lokale vis op het menu staat. Het zijn wel kiezelstrandjes, en niet al te groot en te toeristisch, dus houd daar rekening mee!  


Je ziet het, Girona is prachtig. De restaurantjes zijn super (La Tagliatella is zeker een aanrader) en in de kleine boetiekjes kijk je je ogen uit. Tenslotte is ook de muur van Girona een prachtige plek waar je uitkijkt over de hele stad (zie hierboven). 

Eens iets anders dan het toeristische en populaire Barcelona? Dan is Girona een perfect alternatief!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten