woensdag 28 juni 2017

Een dagje in.. Aken

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de Duitse stad Aken bezocht. Normaal gesproken ben ik niet zo van de Duitse steden, maar deze heeft toch echt een plekje in mijn hart veroverd. Wat een gezellige, compacte en vooral mooie stad is het! Ik laat je vandaag alle hotspots van de stad zien!


Op het gebied van eten & drinken zit je in Duitsland sowieso wel goed, en ook in Aken was dat het geval. We lunchten daar heerlijk! Typisch Duitse Pfannk├╝chen met ui en ham en natuurlijk mijn favoriet: carpaccio. Nom nom!

Ook op het gebied van winkelen ben je hier wel aan het juiste adres. Ik vond vooral de winkel Nanu-Nana heel leuk. Een soort Xenos; een winkel met echt allerlei leuke stationary, versiering, servies etc. Ook de winkel AppelcathC├╝pper is een heel mooi warenhuis met allerlei toffe merken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein (hier kocht ik een heel leuk rood-wit gestreept shirtje van Tommy die je misschien al voorbij hebt zien komen op mijn Instagram).


Toen ik in Aken was hadden we het ook nog het geluk dat er her en der wat marktkraampjes stonden met prachtige bloemen, lekker eten en nog veel meer spulletjes. Ik ben dol op bloemen, dus ik kan echt ontzettend genieten van bossen tulpen en pioenrozen..


Als een echt 'ijsjesmeisje' (ik werk al drie jaar bij een ijssalon) kon een ijsje natuurlijk niet ontbreken! We kwamen terecht bij Devido, waar je heerlijk yoghurtijs kon halen met keuze uit tientallen verschillende toppings. ZO. LEKKER. Ik ging voor watermeloen, framboos en Kinder Bueno.

Aan het eind van de dag wil je maar een ding: lekker en gezellig dineren! We kwamen terecht bij Sausalitos, wat een keten is die overal verspreid in Duitsland te vinden is. Je kunt er heerlijk Mexicaans eten, in combinatie met de allerlekkerste en meeset uiteenlopende cocktails. Mij hoor je dan niet klagen hoor! Zelf ging ik voor een zoete cocktail en een burrito.
  


Aken behoort zeker weten een van de leukste Duitse steden die ik heb bezocht. Heerlijk eten en drinken, gezellige marktjes, winkels en prachtige panden. Ik houd ervan!

Wat is jouw favoriete Duitse stad? En ben jij wel eens in Aken geweest?

1 opmerking :

  1. Ik ga denk ik 2x per jaar met een goeie vriendin voor drogisterij shoppings!

    BeantwoordenVerwijderen