zondag 9 april 2017

Flatlay like a pro: inspiration!

Wie Instagram, Pinterest en Tumblr goed in de gaten houdt merkt het: flatlays are taking over! De een is nog mooier dan de ander. Toch zit er heel wat tijd en moeite achter 'zo'n foto'. Vandaar dat ik je vandaag mijn favoriete flatlay's laat zien, onder andere van drie toffe bloggers! Kijk je mee?


Denise van Beauty By Denies volg ik al vrij lang op Instagram en sinds ze haar feed helemaal heeft geüpgraded en een hele luxe, warme sfeer heeft neergezet, ben ik er dol op! Vooral haar flatlays zijn prachtig. Heel chique, stijlvol, luxe en vol. Door de goudkleurige items (waar ik dol op ben) krijgen ze een hele warme uitstraling, zo mooi!


De flatlays van Kate la Vie zijn juist weer heel anders dan die van Denise. Ze zijn licht, fris, warm en vooral heel meisjesachtig. Veel roze tinten, beige, bloemen, prints, fluffy stofjes en beauty items. Ik vind het vooral leuk hoe ze speelt met kleur en materialen. Heerlijk om naar te kijken!


Rowan van Red Reiding Hood ken ik persoonlijk, en ik weet hoeveel tijd ze stopt in die oh zo mooie, maar tijdrovende flatlays. Ik vind bij haar vooral de compositie heel tof. De vlakken met zwart en wit, de geometrische lijnen, de verschillende items. Het zijn net kleine kunstwerkjes :)Het maken van flatlays is iets wat ik zelf heel tof vind, maar zoals Rowan ook al aangaf, het kost enorm veel tijd. Meer dan je denkt en meer dan je eigenlijk vaak wilt. Het zoeken van producten, ondergrondjes, accessoires, mooi licht, de juiste hoek om te fotograferen, het neerleggen van alle items, het fotograferen zelf, het uitzoeken en nabewerken van de foto's, en zo kan ik nog wel even doorgaan.. 

Wel vind ik het heerlijk om te spelen met mode en beauty items en om hiervan een mooi kunstwerkje te maken. Of het nou veel tijd kost of weinig; wanneer je een toffe foto hebt gecreëerd dan maakt de tijd niet meer uit. Nu ik (en jullie) wat inspiratie hebben opgedaan met deze toffe voorbeelden ga ik maar eens aan de slag! Oh, en je spot mijn flatlays natuurlijk op Instagram!

See you soon on Instagram :)

1 opmerking :

  1. Wat een mooie flatlays! Ik vind het ook heel leuk om ze te maken, maar ben er nog niet zo goed in :) Dit zijn prachtige accounts!

    BeantwoordenVerwijderen