dinsdag 11 april 2017

7 Favoriete producten van MAC

Mijn ultieme favoriete beautymerk op het gebied van make-up is zonder twijfel MAC. Toen ik 16 jaar was kocht ik mijn aller eerste MAC product, en sindsdien is mijn collectie alleen nog maar groter geworden. Vandaag laat ik je mijn 7 favoriete producten van dit mooie merk zien + inside information! 
Oorspronkelijk waren de producten van MAC alleen verkrijgbaar voor echte make-up artists, vandaar ook de naam: Make-up Art Cosmetics. Inmiddels is het voor iedereen verkrijgbaar (betaalbaar is de vraag) en shop je de producten online en in de shop-in-shops en Pro Stores. Zelf ga ik toch graag naar de winkel, ondanks het feit dat ik ook echt wel mijn slag sla wanneer er een goede kortingsactie is (steeds vaker!). 

De eerste keer in zo'n MAC winkel is toch altijd vrij spannend. Ik was 16, jong en onzeker, maar helemaal vastberaden om voor het eerst een (aantal) MAC producten te kopen met mijn opgespaarde zakgeld. Mega spannend was dat, in zo'n luxe winkel als MAC mijn eerste producten kopen. Herkenbaar? Inmiddels is het natuurlijk niet meer eng, maar dat speciale gevoel is er nog steeds. Het is en blijft een fancy, luxe en vooral mooi en goed merk. 


MAC Pink Plaid was de allereerste MAC lipstick die ik kocht. Een zacht lichtroze kleurtje, perfect voor het voorjaar. Het is een matte lipstick, wat mijn favoriete finish is. Ik heb een aantal verschillende geprobeert (onder andere retro matte: super mat, en de satin: glanzend satijn) maar toch is dit mijn favoriet. Ze zijn mooi matte, maar niet uitdrogend. Naast deze heb ik ook de kleuren Relentlessly Red, D for Danger, Vegas Volt en Velvet Teddy.

Een van de duurste aankopen van MAC was deze Mineralize Moisture SPF 15 Foundation. Na zoveel goede verhalen moest en zou ik ook eens een foundation van MAC proberen, waarna ik voor deze variant ging. Ik kocht hem samen met de highlighter (hieronder) in Antwerpen. Typisch feitje: altijd als er Limited Editions zijn waar ik mijn zinnen op heb gezet kom ik de winkel uit met iets uit het vaste assortiment. Op de een of andere manier zijn de LE producten altijd uitverkocht of vallen ze tegen. 


Naast Soft & Gentle is is dit mijn favoriete highlighter ever. Eerst dacht ik dat Soft & Gentle niet kon worden verslagen, maar deze Extra Dimension Highlighter in Double Gleam is zooo mooi! Hij heeft een warme goudkleurige metallic glans, die in het zonlicht prachtig is. Het is een investering, zo'n MAC highlighter, maar ze zijn het zeker waard. Ik geniet er nog elke dag van :)

MAC oogschaduws zijn fantastisch. Ze worden de hemel ingeprezen, maar zijn helaas ook wel wat prijzig, vooral de mooie palettes. Naast de bekende quads (met vier oogschaduws) zijn ook de Times Nine palettes heel tof. Hierin zitten negen oogschaduws met iets minder inhoud, maar dan heb je wel negen verschillende kleurtjes. Ik heb het Burgundy Times Nine palette met veel roze, nude, bruine en rode kleuren. Zo mooi is hij! 

Tenslotte mijn oudste en nieuwste producten van MAC: twee oogschaduws en een kwast. De oogschaduws in Charcoal Brown en All That Glitters waren mijn allereerste MAC aankopen. Ik kocht ze ongeveer vijf jaar geleden en gebruik ze nog steeds ontzettend veel. All That Glitters is een hele bekende kleur, en stond al tijden op mijn lijstje. Fun fact: toen ik in de winkel deze twee kleurtjes uitkoos had ik geen idee welke het waren (qua naam). 

Toen ik daarnaar vroeg kwam ik erachter dat ik All That Glitters had uitgekozen, een hele populaire kleur! De 217 kwast kocht ik onlangs met een cadeaubon (want de kwasten van MAC zijn vrij prijzig). Het is de perfecte blending/crease kwast. Zeker het geld waard!

Je merkt het, ik ben dol op MAC. Elke keer is het weer een feestje om met deze producten aan de slag te gaan, en verbaas ik me weer over de goede kwaliteit. De finishes, structuur, dekking en pigmentatie is zo mooi! Naast deze zeven heb ik nog een concealer, highlighter, blush, en poeder. Stuk voor stuk toppers.

Vorig weekend was er 20% korting op (bijna) alle producten van MAC bij Douglas en De Bijenkorf (wat noooit gebeurd!) dus daar was ik natuurlijk als de kippen bij, haha. Ik kocht een fles Brush Cleanser (kwastenshampoo) en een mooie blush. Helaas lopen de postbode en ik elkaar al dagen mis, waardoor ik het pakketje nog steeds niet heb ontvangen. Wanneer hij binnen is lees je daar natuurlijk alles over. Ondertussen kun je mij op Instagram in de gaten houden :)

Wat zijn jouw favoriete MAC producten? Heb je nog aanraders?

2 opmerkingen :