woensdag 22 maart 2017

Een dagje in.. Leeuwarden!

Na Utrecht is het tijd voor een nieuw dagje in een andere stad. Deze keer is een de Friese hoofdstad aan de beurt! De stad waar ik inmiddels al 2,5 jaar op mezelf woon, waar enorm vele leuke winkeltjes en restaurantjes zijn èn grachtjes. Het is tijd voor: een dagje in.. Leeuwarden!

Leeuwarden is een vrij kleine stad (al zeg ik het zelf), maar daarom des te gezellig. Je vindt er heel veel mooie oude pandjes, grachtjes, winkeltjes, restaurants en barretjes. Het uitgaansleven is vrij klein, maar wel heel gezellig! Ik neem je vandaag mee naar een aantal leuke hotspots :)


Fruitbar SIS is super leuk wanneer je zin hebt in een lekkere smoothie, koffie, thee of lunch. Het is een vrij klein barretje, maar gezellig, leuk ingericht en vooral lekker en gezond. 
En dat testt ik natuurlijk voor je uit! Samen met mijn vriend Maurice lunchte ik hier: we gingen beide voor de 'Salsa' smoothie met ananas, banaan, mango, appel, aardbei en sinaasappelsap. Heerlijk! Ook namen we beide een panini (die veel weg had van een dikke tosti) met kaas en salami. 

Happy healthy me :)

SIS is dus echt een leuke hotspot wanneer je houdt van gezonde tussendoortjes of een lekkere lunch. Ze hebben er ook heerlijk bananenbrood en yoghurtjes to-go. Tip!

Een andere leuke hotspot is House of Colour. Een hele leuke interieurwinkel met gekleurde gieters, toffe, grote, geprinte kussens, kaartjes en nog veel meer decoratie. Echt een topper voor alle interieurlovers onder ons!

In de verte zie je hem al: de Oldehove. De meest opvallende toren van Leeuwarden. You know why?

Omdat hij mega scheef staat! In het echt nog veel opvallender dan op de foto, maar hij staat zeker scheef. Op dit plein worden ook altijd feesten georganiseerd met 5 mei en Koningsdag. Super gezellig dan!
Tenslotte deel ik nog een leuke hotspot met je die ik onlangs heb ontdekt: Post Plaza. Dit voormalig postkantoor is omgetoverd tot trendy, klassiek hotel en Grand Café. Heel leuk om 's middags wat te drinken met een heerlijk gebakje, maar ook 's avonds voor een wijntje, zoals wij deden! De prijzen liggen ietsje boven het gemiddelde, maar het is ook echt een heel ander soort omgeving/sfeer. In combinatie met een wijntje en de jazz muziek droom je helemaal weg bij het interieur...

Ondanks dat ik in het begin mijn twijfels had bij deze stad, ben ik er nu helemaal dol op. Het is niet groot zoals ik al zei, maar wel gezellig! Wanneer je van plan bent om er een dagje (of weekendje, of langer) door te brengen zijn deze hotspots zeker aan te raden!

4 opmerkingen :

 1. Leuk om te zien. Ik woon dichtbij dus ben vaak in deze stad te vinden! Fruitbar Sis is ook echt mijn favoriete hotspot! Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! Ziet er uit als een gezellig dagje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's! Ben zelf nog nooit in Leeuwarden geweest, toch eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mega leuke foto's prachtige kwaliteit ook!

  BeantwoordenVerwijderen