dinsdag 21 maart 2017

7 dingen die iedere blogger zal herkennen

Wij bloggers hebben een heleboel gemeen. Van het gevoel wat je hebt wanneer je een perspakketje ontvangt tot reacties die we krijgen van familie of vrienden op het maken van een artikel. Vandaag zet ik zeven dingen op een rijtje die je als blogger waarschijnlijk wel zult herkennen..

1. Elk perspakketje voelt weer als Kerstmis
Of het nu een verwacht of onverwacht pakketje is, elke keer voelt het weer als een echt cadeautje. Het uitpakken van de doos (die soms veel te goed dicht is gemaakt), het felgekleurde vloeipapier, de lintjes, persoonlijke kaartjes en de mooiste producten. That feels good!

2. Mede-bloggers voelen als je beste vriendinnen 
Of je ze nu goed kent, of juist wat oppervlakkiger, mede-bloggers lijken net vriendinnen die je al jaren kent. Ze hebben dezelfde interesses, dezelfde kennis en ervaringen met bloggen en vaak ook nog eens een vergelijkbare opleiding. What else do you need?

3. 'Al die pakketjes en events? Nou, ik denk dat ik ook een blog ga beginnen dan.'
Er wordt vaak gedacht dat het hebben van een blog alleen het bezoeken van events en ontvangen van pakketjes is, maar helaas is dat niet zo. Er komt veeeel meer bij kijken dan alleen die dingen.

4. Maar het is toch alleen maar even een artikeltje schrijven?
Ook een 'artikeltje' schrijven is meer dan alleen wat schrijven. Bij een review van beautyproducten hoort ook productfotografie, het uitzoeken van de foto's, nabewerking, het invoegen van de foto's, het opzoeken van informatie over de producten en dan pas het schrijven van een artikel.

5. Wishlist? Systeemcamera, grotere lens, verstelbaar statief, microfoontje, afstandsbediening, flitser, vlogcamera, schermen, zal ik nog even doorgaan?
Bloggers zijn simpelweg dol op alle bijbehorende electronische gadgets. Het kan altijd beter, mooier en groter natuurlijk!

6. Oeh, dit kan ik heel goed als achtergrondje gebruiken
Of het nu in een winkel, restaurant of de kledingkast van je moeder is, je komt altijd dingen tegen die perfect zijn als achtergrond voor foto's. Van ringetjes tot notitieboekjes, sjaals en tafels.

7. Nee, deze locatie is toch niet helemaal wat ik zoek
Kritisch, dat zijn we ook. Het licht moet goed zijn, de locatie, de achtergrond, het fotoperspectief, noem maar op. Maar goed, dan heb je uiteindelijk ook wat..

En jij? Herken jij je hierin?

6 opmerkingen :

 1. Ja dit is wel herkenbaar, vooral punt 7 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 5, 6 en 7 zijn zó herkenbaar haha! Eigenlijk allemaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Ik merk ook vaak dat niet-bloggers het maken van artikelen onderschatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi jup, ik herken alles! Niet dat ik alles zo vaak mee vaak, maar ik hoor het dan toch wel van andere bloggers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker herkenbaar hoor! Waar ik me vooral aan stoor zijn de reacties van mensen die er echt geen verstand van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen