dinsdag 28 februari 2017

TRAVEL - Een dagje in.. Utrecht!

In mijn nieuwe rubriek 'Een dagje in..' neem ik je een dagje mee naar een leuke stad. Van grote steden met een scala aan winkels, restaurants en mooie plekjes, tot kleine steden met prachtige natuur, panden of koffietentjes. Vandaag is Utrecht aan de beurt. Kijk je mee?

Het is tijd om een nieuwe rubriek in het leven te roepen op mijn blog, en wel eentje over reizen. Ik ben dol op het ontdekken van leuke steden, bijzondere plekken of mooie landen. Iets wat ik me ook heb voorgenomen om meer te doen. Daarom laat ik je telkens de leukste winkels, restaurants, straten en bijzondere plekjes zien. Sommige steden zullen nooit aan bod komen, anderen vaker. Het is maar net waar ik ben.
Afgelopen week stormde het enorm hard, maar dat hield me niet tegen om er een dagje op uit te trekken in mijn eentje. Ik pakte de trein vanuit Groningen en struinde lekker door Utrecht.


Ik begon met het afstruinen van de leukste winkels. Het winkelcentrum Hoog Caterijne was natuurlijk als eerste aan de beurt, waar ik bij H&M deze opvallende blouse kocht van de Trend lijn en een warme grijze trui. Ook bij de beauty afdeling keek ik mijn ogen uit: wat is het nieuwe beauty assortiment toch prachtig! 

Vervolgens ging ik nog naar ZARA, & Other Stories, Costes, Urban Outfitters, Sissy-Boy Homeland, ICI Paris XL, Douglas en Flying Tiger. Stuk voor stuk hele toffe winkels! Wat ik allemaal shopte zie je de komende tijd wel terugkomen op mijn blog en Instagram


's Middags was ik toe aan een lekkere warme kop thee en iets zoets. Bar/Kitchen PK vond ik er op het eerste gezicht heel leuk, modern en gezellig uitzien, dus daar plofte ik neer met al mijn tassen.  Een heel mooi restaurant/bar met een hele toffe inrichting! Industrieel, maar ook heel gezellig en knus. Later kwam ik erachter dat PK er nog niet zo heel lang zit, een echte nieuwkomer dus! 


Ik bestelde Jasmijnthee en een heerlijk stuk Raspberry Cheesecake, die echt goddelijk was! Zeker een aanrader deze food hotspot! Je vind hem op de Oudegracht 101 in Utrecht.
Tegen de avond haaste ik me naar Puur Events, waar mijn vorige huisgenootje en lieve vriendinnetje Tessa stage loopt. We liepen samen terug het centrum in en hebben heerlijk gegeten bij RAAK! In de Drieharingstraat 9. Een heel tof en gezellig restaurant. We namen beide een wijntje en sate van kip. Heerlijk! Ook zeker een aanrader wanneer je in Utrecht bent. Reserveren is wel een must :)

Utrecht is zeker een van mijn favoriete steden in Nederland. Het is dat het een stuk reizen is vanuit het Noorden, maar anders zou ik er zeker veeeel vaker naar toe gaan. Ik ben dol op de grachtjes, de mooie panden, toffe winkels en gezellige restaurants. 

See you soon Utrecht! And thanks for having me :)

3 opmerkingen :

 1. Zo’n leuke stad! Moet ik echt eens vaker heen! lIefs Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk dat je gewoon een dagje uit gaat met jezelf (behalve de avond, dan). Heeerlijk toch!
  X Carmen - www.carmenmattijssen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Utrecht is zo'n leuke stad! Ze hebben daar precies de winkels die ik leuk vind - misschien omdat ze daar gewoon bijna alle kledingwinkels hebben, haha. Er is in ieder geval heel veel keuze qua kledingwinkels :) En wat een mooie blouse kocht je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen