zondag 15 januari 2017

Winter happiness - 8 geluksmomentjes in de winter

Ondanks de gezelligheid, feestdagen en mooie besneeuwde daken is de winter niet echt mijn favoriete seizoen. De kou is niet bepaald mijn beste vriend, maar wel zijn er af en toe momentjes waarvan ik toch kan genieten in de winter. Benieuwd welke? Die vertel ik je vandaag!

1. Voetstappen in 'verse' sneeuw
Sneeuw is niet echt iets waar ik per se heel erg van houd, maar wanneer er net sneeuw is gevallen en je er als eerste doorheen loopt, daar kan ik blij van worden. Het knerpen van de sneeuw onder je voeten, daar houd ik van!

2. Mijn verjaardag op 5 februari
De winter staat voor mij ook gelijk voor mijn verjaardag. Ik ben midden in de winter jarig, op 5 februari. Ik schreef afgelopen weekend al over mijn verjaardagsverlanglijstje, want het gaat snel! Nog maar 2 weken en dan word ik 21. Ondanks dat het altijd enorm gezellig is vind ik het wel jammer dat ik niet jarig ben wanneer het warm weer is. Maar goed, je kunt niet alles hebben toch?

3. Schaatsen op het kanaal bij mijn ouders thuis
Ik ben dol op schaatsen. Of ik het goed kan, dat is een tweede, maar ik vind het wel leuk. Mijn vader woont vlakbij het kanaal, waar 's winters de hele buurt aan het schaatsen is. Love it!

4. Warme chocolademelk met slagroom
Iedereen die mij kent weet dat ik sowieso enorm dol ben op chocolade. Daarnaast vind ik een kop warme chocolademelk met slagroom in de winter ook heerlijk! Lekker op de bank met een dekentje, een leuk tv-programma of een spel en ik ben tevreden.

5. Thuiskomen na een stevige winterse wandeling
Ken je dat? Het gevoel wanneer je een stevige winterse wandeling hebt gemaakt en dan binnenkomt in een warme ruimte? Love that feeling! Dat geeft me echt een fijn winters gevoel. 

6. Mama's erwtensoep
Niets, maar dan ook ni├Ęts kan op tegen mijn moeders erwtensoep, oftewel snert. In restaurants eet ik het in de winter ook wel eens, maar die van mijn moeder (en oma trouwens ook) is toch de lekkerste. Wat mij betreft is dit de lekkerste winterse maaltijd :) 

7. Gezelligheid met familie (tijdens de feestdagen)
Na een lange periode in Amsterdam gewoond te hebben vind ik het heerlijk om thuis te zijn. De winter staat ook meteen voor gezelligheid tijdens de feestdagen en daar ben ik dol op. Lekker samen eten, borrelen, spelletjes spelen, bijkletsen. Ik ben er dol op!

8. Lunchen, dineren of borrelen in de stad
Dit is niet iets wat ik per se alleen in het winterseizoen doe, maar toch is het wel extra gezellig dan. Ik vind het sowieso heerlijk om buiten de deur te lunchen of dineren, maar 's winters is het nog gezelliger. Lekker knus, gezellig en warm. 

Wat vind jij het leukste aan de winter? En wat zijn jouw geluksmomentjes in de winter?

1 opmerking :