zondag 8 januari 2017

Sundays are for inspiration #9 (holiday inspiration)

Het is januari, en dat betekent het boeken van een zomervakantie! Omdat ik graag van alles plan, onderzoek en houd van research doen, boeken mijn vriend en ik onze vakantie al vroeg in het nieuwe jaar. Maar waarheen? Dat is nog de vraag. Ik laat je mijn opties zien en natuurlijk een dosis inspiratie. Ik vind het heerlijk om lekker weg te dromen bij de mooiste zonnige vakantiebestemmingen. Doe je mee?

Italië - Venetië
Stips op nummer 1 bij mij, staat Venetië. Ten eerste omdat ik dol ben op Italië; op het eten, de mensen, de cultuur en de omgeving. Ten tweede omdat ik Venetië echt enorm mooi vind lijken. Die gondels, bootjes, kleine huisjes, alles lijkt me prachtig. Helaas is het wel een dure stad en zijn ook de hotels en appartementen vrij prijzig, maar zeker niet onmogelijk. 

Griekenland
Ongeveer 2,5 jaar geleden gingen mijn vriend Maurice en ik voor het eerst echt samen op vakantie. We gingen toen naar het Griekse eiland Kos. Griekenland is enorm mooi, vooral de minder toeristische binnenlanden met de witte huisjes, kleine straatjes en adembenemende zee. Griekenland staat niet bovenaan mijn lijstje, maar is wel een stuk voordeliger en natuurlijk erg mooi. Heeft iemand tips voor mooie plekken, steden of gebieden?

Portugal - Algarve
Tenslotte Portugal. Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar gezien de warme zomers, mooie cultuur en het lekkere eten staat dit land ook zeker op het lijstje. De Algarve is een enorm populair gebied, maar naast het toeristische Albufeira is ook Faro een stad die me prachtig lijkt. 

Het blijft lastig, een mooie en betaalbare vakantiebestemming kiezen. Aanstaande dinsdag gaan we boeken, vandaar dat we beide huiswerk hebben. Ik zoek goede en mooie deals voor Italië, Maurice voor Portugal en beide zoeken we nog een aantal voor Griekenland. En hopelijk zit er dan iets tussen wat we beide heel tof vinden. 

Voor tips: kom maar op!4 opmerkingen :

 1. Leuk lijstje! Portugal staat ook nog op mijn vakantielijstje, maar ik ben afgelopen jaar naar Venetië & Santorini geweest en vond ik beide echt super leuk! En Murano vond ik echt super schattig met de gekleurde huisjes! Ook vind ik Zakynthos in Griekenland echt een prachtig eiland!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker al die inspiratie en mooie plaatjes! Ik ga nooit in de zomer op vakantie, maar Portugal is wel een aanrader. Ik ben naar Lissabon geweest, erg mooie stad. In juni ga ik naar Porto ook in Portugal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plekjes! Ik wil graag nog naar Praag dit jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, wat een prachtige plekken! Ik krijg er nu ook echt weer zin in, haha! Zelf ben ik twee jaar geleden in de Algarve geweest: echt een aanrader! Het is zo mooi daar. En het is vooral mooi om ook de minder toeristische plekjes op te zoeken! Ben benieuwd wat het wordt! x

  BeantwoordenVerwijderen