dinsdag 24 januari 2017

Bratislava in 11 foto's

Zoals je misschien wel aan mijn Instagram foto's hebt kunnen merken, was ik de afgelopen week in Bratislava en Wenen. Met mijn mede communicatiestudenten bezochten we deze twee prachtige steden, waar ik overigens nog nooit eerder was geweest. Vandaag is het eerst de beurt aan het Slowaakse Bratislava. Ready? Set? Go!


Koud was het wel. Dit was nog eens een ander tripje dan eentje waarvoor je alleen zomerjurkjes hoeft mee te nemen. In Bratislava viel het met -4 nog mee, maar later in de week werd het wel echt -8 in Wenen!


Wat meteen opvalt aan de stad Bratislava zijn de grote gekleurde gebouwen. Geen kleine kleurige huisjes, maar vrij lange en grote panden in de meest bijzondere kleurencombinaties. Van zacht roze tot lichtblauw en groen. Ontzettend mooi en vrolijk!

Daarnaast was ook het straatbeeld vrij opvallend. Het was er rustig. Weinig auto's, weinig mensen. Of het kwam door de tijd van het jaar, de dagen of het weer, geen idee. Maar Bratislava leek wel in een diepe winterslaap..

Wanneer je in het buitenland bent is het eten van een typische 'snack' natuurlijk een must. Een aantal Slowaakse studenten die Nederlands studeerden in Bratislava leidden ons rond en lieten ons kennis maken met een typisch Slowaakse 'snack', namelijk gebakken kastanjes. Het klonk vreemd, zag er een beetje oneetbaar uit, maar het was eigenlijk best lekker!  Een van mijn favoriete plekjes om lekker op te warmen en een drankje te doen was Urban Space. Dit hipster tentje heeft de heerlijkste frambozen cheesecake en je drinkt er liters thee uit oude theepotjes. Daarnaast is het interieur ook heel tof. Je kunt er ook boeken kopen, van Slowaakse thrillers tot Engelse kookboeken en kaarsen. Ik kocht er 'It' van Alexa Chung. 

En ach, soms kom je van die gekke dingen tegen he?

Bratislava was ontzettend leuk en gezellig. En bovenal: heel goedkoop! Voor 8,- heb je een avondmaaltijd inclusief een liter bier. Ook cocktails scoor je er voor nog geen €4,-. Wel vond ik de stad vrij rustig en stil en had ik niet het idee dat er enorm veel te beleven was. Omdat Bratislava nog niet heel erg is opgepakt door toeristen is het nog vrij van de mensenmassa, wat ook wel weer lekker is. Dus wil je een goedkope citytrip? Dan is Bratislava zeker een topper! 

Omdat Wenen en Bratislava maar 45 minuten met de bus van elkaar verwijderd liggen, plakten we er ook nog een paar dagen Wenen aan vast. Maar daar vertel ik deze week nog meer over!

1 opmerking :