woensdag 25 januari 2017

Betoverend Wenen in 2 dagen

Van het kleurrijke, rustige Bratislava naar het grootse, overweldigende, drukke en betoverende Wenen. Een verschil van dag en nacht terwijl deze twee steden slechts 45 minuten van elkaar af liggen. Kijk je mee naar mijn twee dagen in Wenen?


Het weer in Wenen was koud, maar mooi. De zon scheen twee dagen en de lucht was felblauw. Dat deed de kou snel vergeten. Overal kom je grote gebouwen tegen. Grote, bijzondere, en mooi versierde gebouwen. Zelfs het politiebureau zag eruit als een heus paleis. Oostenrijkers houden van sierlijk. Moge dat duidelijk zijn. 

Mocht je dol zijn op schnitzel of worst: in Wenen kun je ze namelijk per maat kopen. 30 centimeter worst? 1,5 meter schnitzel? Geen probleem! De stad vond ik prachtig. Groots, meeslepend, betoverend. Om elke hoek vond je weer een groot gebouw, aan de andere kant van ieder boogje stond er weer een prachtig paleis. Echt ongelooflijk mooi. In tegenstelling tot het rustige Bratislava was Wenen veel drukker. Meer verkeer, meer mensen, meer toeristen.  

Kenmerkend aan Wenen zijn natuurlijk de koetsen met paarden. Helaas heb ik niet in zo'n mooie koets gezeten, wat dus een reden is om snel terug te gaan! 

Heel veel tijd in Wenen hadden we helaas niet (we waren ook behoorlijk gesloopt door de 5 dagen lopen, bedrijven bezoeken, drankjes drinken en laat naar bed gaan). Op de laatste middag ben ik nog wel met een aantal naar het chique Demel geweest. Een heel luxe taartenhuisje waar de lekkerste taartjes van bonbons van Wenen voor je eigen ogen worden klaargemaakt. Heerlijk! De echte Weense Sachertorte was erg populair, maar ik ging voor een Lemon taartje met heerlijke lemon curd en verschillende vruchtjes. 

Wenen was echt prachtig. Overweldigende gebouwen, mooie musea en fantastische winkels. Ik hoop dit jaar nog eens terug te gaan. Gelukkig is 2017 net begonnen en heb ik nog tijd genoeg! 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten