donderdag 26 mei 2016

TALK - Verhuizen, stage, kapper, vakantie, blog #1


In deze nieuwe, persoonlijke rubriek TALK wil ik jullie één keer in de twee weken meer vertellen over mezelf, over wat me bezig houdt. Ook vraag ik je soms om tips of advies. Zelf vind ik ploggen erg leuk, ondanks dat ik het niet vaak doe. TALK is een soort plog, maar dan niet van één dag, maar van een langere tijd. Ik vertel je waar ik meebezig ben en wat er allemaal omgaat in mijn drukke hoofd.


STAGE
Iets waar ik zelf al heel erg lang mee bezig ben is mijn derdejaarsstage. Eerst had ik de (te enthousiaste) ambitie om deze stage in Engeland te lopen, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om in Nederland te blijven. Ik had het gevoel dat ik naar het buitenland 'moest' omdat iedereen dat doet, maar of ik er gelukkig van zou worden, dat vroeg ik me af. Nu heb ik de afgelopen weken zes brieven verstuurd, drie sollicitatiegesprekken gehad en ben ik aangenomen bij Miinto.nl, een hele leuke modewebshop in Amsterdam. Vanaf augustus ben ik dus nog op zoek naar een kamer in Amsterdam, of in Haarlem of Amstelveen (dus als je nog tips hebt, let me know! Ik weet dat het een hele opgave is). Ik ga stage lopen op het gebied van content marketing, waar ik veel verantwoordelijk ben voor social media, tekst op de website, persberichten en de fashion blog. Ik heb er zoveel zin in!

VERHUIZEN
Omdat ik dus stage ga lopen in Amsterdam, moet ik weer verhuizen (ik woon nu in Leeuwarden op kamers en ga dus helemaal weg uit het noorden, waar ik ben opgegroeid). Ik heb Kamernet en mijn vrienden/familie/kennissen al ingezet en ben druk bezig met het zoeken naar een kamer. Ik kan niet wachten om weer in een nieuwe omgeving te zitten, ondanks dat ik dat ook weer enorm spannend vind (ik kan toch vrij slecht tegen verandering blijkbaar..). De komende maanden ga ik daarom ook al mijn spullen opruimen en uitzoeken, aangezien ik mijn 25m2 grote kamer moet gaan omruilen voor een veel kleinere (in ieder geval, daar ga ik vanuit).


KAPPER
Na mijn post een tijdje geleden over mijn haar-dillemma, waar ik trouwens heel veel goede tips als reactie kreeg, ben ik toch naar de kapper gegaan en heb ik mijn lange lokken laten knippen. Een stuk korter, blonder en frisser is het nu en ik ben er zo blij mee! Ik vind het nu, na ongeveer 1,5 maand alweer te lang. En dat terwijl ik het eerst niet kort wilde hebben.

BLOG
Wat betreft mijn blog gaat er ook het een en ander veranderen. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt als je mijn blog vaker bezoekt, is het wat stiller. Ik heb het enorm druk met school, stage en het wonen op mezelf, maar ik wil graag meer structuur aanbrengen. Binnenkort maak ik een schema voor vaste dagen waarop ik ga posten, vaste soorten posts en ook een vaste uploaddag op Youtube. Dus stay tuned en houd alles in de gaten!


VAKANTIEPLANNEN
Tenslotte wil ik jullie nog even op de hoogte stellen van mijn vakantieplannen. Nu de zomer steeds dichterbij komt en dus ook de vakantieperiode, kan ik niet wachten om richting de zon en zee te vertrekken en mijn koffers te pakken. Omdat het studentenleven soms niet echt meevalt hebben mijn vriend en ik (we gaan trouwens 3 jaar met elkaar komende vrijdag!) dit jaar een last-minute vakantie boeken. Totaal niks voor mij, aangezien ik de controle graag wil hebben en al weken van tevoren bezig ben met informatie opzoeken en leuke hotspots spotten. We denken aan Italië, maar mij lijken Portugal of de Canarische Eilanden ook leuk. Natuurlijk zie ik mezelf ook wel op een of ander exotisch resort op Ibiza, maar dat laat mijn studentenbudget weer niet toe. (Tips voor landen/steden/hotels zijn zeer welkom dus!)


1 opmerking :

  1. Leuk om te lezen! Well...welkom in Amsterdam zou ik zeggen, een kamer zoeken hier is idd moeilijk maar je hebt genoeg FB groepen voor dat :)

    BeantwoordenVerwijderen