maandag 7 maart 2016

Haardilemma: long/midi

Al maanden, wat zeg ik, al jaren denk ik erover om mijn haar weer eens te knippen. En dan heb ik het niet over de halfjaarlijkse knipbeurt waarbij je de puntjes laat doen, nee ik heb het over een knipbeurt waarbij er een flink stuk of zou gaan. Ik twijfel al ontzettend lang en vandaag neem ik je mee in mijn haardillemma. Ik heb jullie advies nodig!

Mijn haar zoals het de afgelopen jaren was
In februari 2015 verfde ik het in een warm bruine tint. In het begin heel erg wennen, maar uiteindelijk vond ik het erg mooi. Toen het eenmaal wat langer zat begon de uitgroei te komen en door de zon werd het ook veel lichter. 
Op de tweede foto zie je hoe het was tot januari 2016. Enorm veel uitgroei. Bovenop zie je mijn eigen kleur weer wat doorkomen; donkerblond. Onderin zie je de rood-blonde uitgroei van wat ooit rood-bruin was. 
Op de laatste foto zie je de outfit die ik een tijdje geleden postte en mijn haar zoals het nu is. Ik verfde het met een verf van L'Oréal in een zachte lichtbruine tint. Dit is wel een spoeling, maar de uitgroei is in ieder geval weg en dat was het belangrijkste! 

Zoals je ziet is mijn haar de afgelopen jaren wel steeds ongeveer dezelfde lengte gebleven, namelijk ongeveer tot op mijn borsten. Ik twijfel al ontzettend lang om het te knippen tot schouderlengte of misschien wel korter, maar ik twijfel zo erg dat ik het nog steeds niet heb gedaan. Ik ben dol op mijn lange haar wat makkelijk in een staart of knot kan en wat nog steeds vrij lang is als ik het krul. Maar omdat het niet helemaal stijl is en niet helemaal krullend is (zie de verschillende 'stijlen' op de foto's) weet ik niet of het ook nog mooi valt als het ineens een stuk korter is. 

Rij 1: Asblond en lichtblond gecombineerd. Door een soort balayage/ombre effect loopt het in elkaar over. Vooral de asblonde kleur vind ik ontzettend mooi en zacht staan. Ik vind het kort mooi, maar tot op de schouders ook.

Rij 2: Midi bruin en lichtbruin. Dit zijn de kleuren die denk ik het dichtst in de buurt komen van wat ik nu heb. Ik vind het korte van de eerste foto heel gaaf met een zijscheiding, maar de andere twee vind ik opzich ook leuk.

Rij 3: Warm donkerbruin. Deze donkere kleur vind ik supergaaf staan omdat het je gezicht iets minder flets maakt en omdat ik gewoon fan ben van bruin haar. Ik denk alleen dat als er uitgroei komt, het ontzettend lelijk word omdat mijn eigen kleur best wat lichter is dan dit.

Goed. Misschien heb je een idee van mijn dilemma. Ik ben zat van mijn saaie lange haar wat soms goed valt maar vaak ook niet en ik wil graag kort. Toch houdt heel veel me tegen omdat mijn vriend het echt 10x niks vind en het echt niet wil, omdat ik bang ben dat ik spijt krijg en omdat ik bang ben dat het kort niet mooi valt en ik geen staart/knot meer in kan wanneer ik dat wil. Om nog maar niet te spreken van de uitgroei die er komt.

Verven is daarnaast best duur dus ik weet het gewoon niet. Ik twijfel al ontzettend lang en veel vriendinnen geven aan dat kort haar me waarschijnlijk goed staat, maar teveel redenen zijn er om het toch niet te doen. 

Wat vind jij? Alle advies is welkom! 

8 opmerkingen :

 1. Pfff zoveel moois, ik weet het ook niet hoor haha! Ik zou ook wel weer eens wat anders willen, maar doe dat eigenlijk nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het herkenbaar dat je vriend aangeeft niet te willen dat je voor kort haar gaat; dat vind de mijne bij mij ook geen goed idee haha. Ik vind het warme bruine je wel heel mooi stond en verder vind ik van rij 2 de middelste en rij 3 die meest rechter kleur heel mooi. Wat misschien ook een idee is, is om alleen higlights te nemen om de kleur die je nu hebt wat op te frissen. Qua lengte zou ik denk ik toch wel minstens tot de schouders of iets langer blijven, dan is het niet meteen een té groot verschil (stel je vind het toch niets) en dan kan je vriend ook niet zeggen dat je kort haar hebt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb laatst mijn haar kortgeknipt en ben er nog steeds blij mee. En ook al zou je er niet blij mee zijn dan groeit het zo snel weer aan! Het is weer eens wat anders dan wat de meeste mensen hebben en het staat vaak verfrissend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het niet zeker weet of denkt spijt te krijgen zou ik het niet afknippen als ik jou was, zelf heb ik er afgelopen herfst meer dan 30cm af laten knippen en ik ben er nog steeds heel blijnmee, ik wist heet dan ook echt zeker!
  Als je toch beslist het te doen zou ik als ik jou was het kapsel van de 3e op de eerste rij doen en de kleur van de 2e op de 2e rij. Als kapper in opleiding kan ik zeggen dat ik bijna zeker weet dat dat jou heel mooi gaat staan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat je niet voor een warme kleur moet gaan. Ik vind een koele kleur je zoveel beter vragen! Je kunt ook een keer proberen om een lange bob te maken. Ik heb er laatst een keer een tutorial over gemaakt. Zo kun je zien of je het leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh ja, er staat norden in de sidebar. Ik geloof dat het Noorden moet zijn

   Verwijderen
 6. echt super leuke kapels zijn dit! weet ik zeker dat het mij niet op die manier zo leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou denk ik voor rij 1 gaan, ik denk dat je dat het mooist staat.

  BeantwoordenVerwijderen