maandag 10 juni 2013

Schoolagenda's 2013-2014

Agenda's coverconcept

Vorig jaar was het mijn meest bekeken post, wat er natuurlijk voor zorgde dat ik dit jaar ook op zoek moest gaan naar de leukste schoolagenda's voor het komende schooljaar. Elk jaar is het (voor heel veel mensen) weer een groot feest om een nieuwe agenda te scoren. Ik vind het nog steeds één van de leukste dingen om te kopen voor het nieuwe schooljaar! Ik heb voor jullie de mooiste items bij elkaar gezocht. Kijk je mee?collage agenda's 1

Agenda's zijn voor veel scholieren (en natuurlijk ook voor mensen die niet meer naar school gaan) vaak één van de belangrijkste dingen. Je kunt alles goed bijhouden qua toetsen, huiswerk, belangrijke gegevens en ook is je agenda een plek waarin je notities kunt maken en waar andere mensen iets in kunnen schrijven.

Om nou meteen zoveel geld uit te geven aan een agenda is je eigen keuze. Er zijn veel merk agenda's, die al snel rond de €15,00 kosten, maar ook goedkopere agenda's van bijvoorbeeld de V&D, de Hema of van de Kruidvat of de Action zijn ideaal. Als je niet veel geld aan een agenda uit wilt geven raad ik je die winkels aan om te gaan kijken. Wil je wél wat meer geld uitgeven aan een agenda, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor eentje van Pip Studio, Blond Amsterdam, Cosmo Girl of Girlscene.

Schoolagenda's collage 2

Dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van een agenda:

- Voldoende schrijfruimte. Als je een groot handschrift hebt, dan is dit zeker een belangrijk aandachtspuntje. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je notities en aantekeningen op te schrijven.

- Ringband of géén ringband. Ik vind het zelf fijner om geen ringband te hebben in een agenda omdat ik het niet prettig vind schrijven, maar het kan ook heel praktisch zijn omdat je de agenda dan helemaal open kunt slaan. Kijk hierbij wat je zelf het fijnste vindt.

- De groottte. Vind je het fijn om een grote agenda te hebben, waarin je veel ruimte hebt, of geef je de voorkeur aan een kleine en praktische agenda die niet teveel ruimte inneemt in je tas?

Ik heb zelf de zwarte Supertrash agenda gekocht, en ik ben er echt ontzettend blij mee! Ik heb al agenda's gehad van Pip Studio, twee keer van Blond Amsterdam en vooral die van Blond Amsterdam bevielen heel goed. De kaft bleef er goed om zitten en het formaat was perfect. Toen ik die van Supertrash zag was ik verkocht, ik vind hem zó mooi! Deze keer dus geen roze, girly agenda voor mij, maar een chique zwart met gouden exemplaar voor mijn examenjaar na de zomervakantie!

Welke agenda heb jij/ga jij kopen?

9 opmerkingen :

 1. Ik moet denk ik voor volgend jaar ook maar een nieuwe haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geef zelf nooit zoveel geld meer uit aan een agenda. Koop ze nu meestal inderdaad bij de HEMA of action. Maar op de middelbare school was dat wel een ander verhaal, dan moest en zou je de leukste agenda hebben :P

  Trouwens... je zou mee moeten doen aan mijn give-away :D!
  Je kunt een shambala armbandje winnen t.w.v. € 80.- Iets voor jou?

  Xoxo

  Caroline
  www.pickmeanoutfit.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die van ST is wel ergg mooi! Jammer dat ik er al zo vroeg een bij de Hema heb gekocht, al is die wel ontzettend gaaf en origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die in de 1e collage trouwens! Soort oranje van de hema van €5,95

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die oranje van de Hema vond ik zelf ook heeel mooi! Ik twijfelde heel erg tussen die en die van Supertrash!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super leuke post! Ik hou van een grotere agenda ^^ kheb nogal een groot handschrift! Die van supertrash is wel héél mooi ^^ kga er eens achter zoeken.
  (giveaway op onze blog )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey! Tof blog, neem je ook een kijkje op mijn blog? :)

  --
  www.aboutjeffreyandhislife.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik heb een groot handschrift, maar had dit jaar een kleine agenda gekocht, omdat ik dat fijner vond. Gelukkig paste het. Ik ga altijd voor een kleine agenda met ringband en het liefst zo min mogelijk poespas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga dit jaar voor eentje van de Hema!
  Leuke blog heb je, ik volg je.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen