dinsdag 30 oktober 2012

Mac Prep+Prime PowderHet merk waar ik steeds meer van ben gaan houden is Mac. Mac is oorspronkelijk een visagie merk, maar is een hele tijd ook al te koop in de Mac winkels. Een half jaar geleden kocht ik de Mac Prep+Prime Pressed Powder, waar ik heel erg benieuwd naar was. Het leek me inmiddels wel eens tijd om er een review over te schrijven en om jullie te laten weten wat het precies voor product is.Ik kocht de poeder van Mac bij de Mac shop-in-shop. In de Douglas in Groningen heb je, net zoals je daar een klein hoekje met Chanel en Dior hebt, ook Mac. Je hebt jammer genoeg niet in elke Douglas Mac counters zitten, maar gelukkig zit er wel eentje hier in het noorden. Voor alle Mac counters kun je op de site kijken. Je kunt Mac sinds een tijdje ook online kopen bij de webshop van Douglas!

De verpakking is sowieso al prachtig! Het zit in een heel mooi donkerblauw doosje met allemaal glitters. Waauw! Zelf vind ik de verpakkingen van Mac altijd heel erg mooi strak, maar dit doosje ligt ook heel fijn in je hand. Glad en stevig.Heel fijn is ook dat het doosje een praktisch klik-systeem heeft voor het openen en dicht doen. Ik vind dit altijd best wel een belangrijk punt, want ik kan me echt storen aan doosjes die lastig dicht gaan of die ik niet goed open kan krijgen.Het fijne aan deze poeder is, dat hij heel prettig is om over je make-up heen aan te brengen. Als ik al mijn make-up heb aangebracht breng ik vaak de Mac Fix + spray aan, maar die is vrij glanzend. Om mijn gezicht wat meer te matteren gebruik ik daarom deze poeder. Hij laat je make-up ook langer zitten en zorgt ervoor dat je een hele zachte huid krijgt.

Wat de poeder zo bijzonder maakt is natuurlijk de kleur. Het is geen standaard huidskleurige poeder, maar hij is wit. Als je een gewone poeder aanbrengt over je make-up krijg je vaak een beetje een pancake-effect, maar omdat deze poeder wit is - en op je gezicht gewoon transparant- heb je dat probleem gelukkig niet!

Ik vind de poeder zelf erg fijn in gebruik, en omdat het dus een witte poeder is gebruik ik ook een andere kwast dan voor mijn gewone poeder. Ik heb zelf 2 poederkwasten in gebruik. De grote van Hema (heel fijn en zacht!) voor mijn gewone poeder, en ik heb de poederkwast van Catrice aangeschaft voor de Mac Prep + Prime poeder, die heel fijn werkt.

Mac Prep+Prime Transparent Finishing Powder Pressed €21,50

9 opmerkingen :

 1. lijkt mij erg fijn!
  je hebt echt een super leuke blog!
  elkaar volgen? xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de transloose versie, heel erg fijn! Ik gebruik ook altijd twee verschillende kwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Toch jammer dat mac altijd zo duur is..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die staat ook al een hele tijd op mijn lijstje!
  Ik was bij de Douglas in de Kalverstraat, geen idee eigenlijk of het verder nog ergens komt..
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige aankoop!
  Ik wil deze ook echt heeel graag!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Deze wil ik ook heel graag.

  BeantwoordenVerwijderen