vrijdag 13 april 2012

Journal Personal (JP) April

Ik heb besloten om vanaf nu elke maand een JP (Journal Personal) artikel te schrijven. Persoonlijke updates worden gewaardeerd merkte ik uit de artikels en uit de enquete, dus doe ik dat. Jullie wil is uiteindelijk wet:)

Om maar direct met de deur in huis te vallen gaat het eigenlijk niet echt goed. Ik ben in verhouding met een jaar geleden veel bezig met mijn site, téveel. Misschien is dat iets wat jullie niet merken, maar het is toch zo. Ik ben langer bezig met het schrijven van artikels, maak op een serieuze manier foto's en moet nu ook contacten met persbedrijven onderhouden. Dit alles zorgt er uiteindelijk voor dat school er een beetje bij inschiet.


Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het bloggen helemaal voor school gaat, maar mijn grootste interesse ligt hier wel. Ik bedoel, als ik aan jullie vraag of jullie liever bloggen of een proefwerk Engels leren dan weet ik bijna zeker dat het merendeel kiest voor het eerste. Ik ook namelijk.

Ik denk dat ik maar eens wat strenger moet zijn voor mezelf. Een strakke planning is iets wat ik zelf echt nodig heb waardoor er ook wat meer structuur is in mijn altijd saaie school leventje.
Ik kan me gewoon slecht concentreren en ik houdt me eigenlijk nooit aan mijn eigen beloftes.

Wat ik deze week zou móéten doen:
- Ongeveer 100 pagina's lezen van mijn Engelse boek (The mist in the mirror)
- Wiskunde bijhouden. Ik heb deze week een proefwerk, en over twee weken nog eentje.
- Geschiedenis leren. Ik heb volgende week een begrippentoets waarvoor ik zeker 250 begrippen en 50 kenmerkende aspecten moet kennen.
- Samenvattingen maken van o.a. aardrijkskunde en maatschappijleer.

Met nog 25 toetsen zie ik de toekomst niet bepaald zonnig in, maar ik weet gewoon dat als ik niets doe het alleen nog maar langer gaat duren. Niet dat ik er zó slecht voor sta, helemaal niet, maar ik weet van mezelf dat het ook veel beter kan.

Ik zal niet minder gaan bloggen, maar de tijd gewoon wat meer verdelen en, als het kan, zoveel mogelijk in het voren werken.

Gelukkig staan er ook nog een heel aantal leuke dingen op de planning voor de komende tijd, zoals;
- 21 april Beautyglossparty in Amsterdam met een vriendin! (ik heb er zóveel zin in:) )
- Meivakantie ; mijn beste vriendinnetje uit Spanje zie ik eindelijk weer! Ze komt een paar dagen logeren!
- 18,19 en 20 april een weekendje Utrecht met mijn moeder! (nog voor mijn 16e verjaardag!)

Goed, genoeg gepraat over mij! Jullie zijn weer even helemaal op de hoogte! :)
Ik hoop dat jullie dit soort posts leuk vinden om te lezen. Het voelt voor mij in ieder geval wel als een soort mentale uitbarsting waarbij alles er gewoon even uitkomt. Heel fijn :)

Liefs, Marleen

13 opmerkingen :

 1. Leuke post was erg leuk om te lezen!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed idee om elke maand te doen! het is ook moeilijk om zoveel met school bezig te zijn, vooral thuis.maar het komt wel goed! (voor wiskunde heb je tenminste goede bijles leraar!)xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk om te lezen ^^ Ik moet van mezelf ook niet zoveel bloggen en blogs lezen :( Moet echt wat meer aan school doen ! D:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je dit iedere maand gaat doen!Vind het leuk om te lezen :)xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik start thuis altijd de computer heel even op, om cijfers te checken, en dan is er een uur voorbij en dan ben ik nog steeds niet begonnen met school, dus ik herken dit! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk om te lezen. ik heb daar ook best veel moeite mee, maar de enige tip die ik kan geven : plannen, plannen, plannen. en wat het beste lukt voor mij is eerst mijn schoolwerk afwerken, en dan pas de pc aanzetten. zoals hanna ook zegt, vroeger ging ik 'rap even iets checken' voor ik aan mijn werk begon, maar dat lukt niet. nooit. dan zit ik 2 uur op de pc, en dat is echt slecht voor mij. dus zo probeer ik het te doen :) sommige dagen lukt dat goed, sommige dagen helemaal niet.liefs! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met dat probleem zit ik ook een beetje. Een tip is om als je thuis komt eerst voor school te gaan werken, dan pas de computer aan. Eigenlijk zoals Life is beautiful ook zegt, zie ik nu. Wat ik probeer te doen is van te voren te bedenken welke artikelen ik wil gaan schrijven de komende drie dagen ofzo. Als ik thuis kom maak ik foto's omdat het dan nog licht is, dan voor school en na het eten lekker bloggen. Lukt me niet altijd, maar ik doe mijn best. Veel succes Marleen, hopelijk gaat het snel weer wat beter! PS. De uitslag van mijn winactie staat online, hopelijk vrolijkt dat je een beetje op. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen! mooie foto van die bloem ook x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk om te lezen, ik heb precies hetzelfde probleem.. :p xx

  BeantwoordenVerwijderen