woensdag 18 mei 2011

One subject


Eindelijk is hier vandaag de eerste ´one subject´ post! Ik zal jullie nog even in het kort uitleggen wat nou precies de bedoeling is van dit nieuwe post. Ik ga vanaf vandaag elke woensdag een one subject artikel posten. Eerst had ik het was onduidelijk uitgelegd, maar nu is het wat aangepast, en veel leuker en interressanter geworden om te lezen voor jullie!
Het idee is, om dus elke woensdag een artikel te posten waarbij oude mode, uit de jaren 30, 40, 50, de middeleeuwen etc. terug te laten brengen naar nu. Elke week kies ik een ander onderwerp, een kledingstuk, beauty of lifestyle item, waarover ik een leuk artikel ga schrijven!
Ik zal stoppen met praten, want ik ga het eerste one subject artikel aan jullie laten lezen!
Ik hoop dat jullie het leuk vinden, en veel plezier met lezen!

Het eerste artikel, dat gaat over....
´De Trenchcoat!´

De trenchcoat is een bekend kledingstuk bij veel mensen. De lange stoffen jas was ook lang geleden al heel beroemd. Vooral in de jaren 20, in de Tweede Wereldoorlog werd deze jas veel gedragen in het leger, om je te beschermen tegen de kou, en om je te bedekken.
Ook werd de trenchcoat na de oorlogen veel gedragen door vrouwen. Doordat in de jaren 30 veel vrouwen met mode bezig waren, en ook meer deftige feesten kwamen waar rijke vrouwen heen gingen, wilden ze zich daar ook naar kleden. Veel lange en wijde jurken moesten beschermd worden tegen de regen en tegen viezigheid, dat werd gedaan door de: 'trenchcoat'. De lange jas was de perfecte uitvinding om de dure lange jurken te beschermen!
Hiernaast zie je de trenchcoat van vroeger. Hij lijkt erg op die van nu, zoals je ziet! Op dit plaatje zijn vooral sombere kleuren, in ieder geval wel wat donkere kleuren. Vaak werd donkergroen gebruikt.

De trenchcoats van vroeger waren ook duidelijk een stuk langer. Tegenwoordig komen ze niet over je knieën, wat vroeger wel zo was.De trenchcoat van nu. Je ziet duidelijk een aantal verschillen. Ten eerste zijn ze dus korter, maar het meest opvallende is, dat er tegenwoordig veel variaties op aan worden gebracht. Op de foto hiernaast is dat kleur. Er wordt, en vooral nu, veel gevarieërd met kleuren. Dat wordt ook wel 'colourblocking trend genoemd'. Steeds opvallender, steeds feller. Natuurlijk heb je ook dingen zoals strass steentjes, plooien en mooie kragen tegenwoordig.

Ook de riemen in het midden worden steeds heftiger en opvallender gemaakt.Wat vind jij van deze omgetoverde trend? Heb je zelf een trenchcoat?
En wat vind je van het one subject artikel idee?
Hope you like it a lot!

xx love, marleen

6 opmerkingen :

 1. Hi! Ik vind het echt een leuk concept :)Het is echt heel toevallig want zaterdag heb ik een trenchcoat gekocht (bij h&m) echt leuk! Xo liekeWww.Lavietresjolie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je 'one subject' idee echt heel leuk! And as for the trenchcoat, ook echt heel leuk! Vooral als je er een paar in vershillende kleuren hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt leuk dit! En woow wat een verschil! Ik heb er zelf geen, maar ziet er leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er zelf geen , maar lijkt wel erg trendy ! ;)♥ Me

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor je reactie! Ik vind de trenchcoats echt helemaal geweldig, helaas heb ik er nog geen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leeuk gedaan ! ik heb ook een trenchcoat van de vero moda. Echt leuk om te lezen. xx

  BeantwoordenVerwijderen